Hvorfor du burde bruke tekstforfatter til nettsiden ✍️

Opplever du at bedriftens nettside ikke har mange besøkende? Eller har du merket at det er lav konverteringsrate på nettsiden din – altså at besøkende ikke utfører ønskede handlinger? Dette kan tyde på at innholdet på nettsiden din ikke er optimalisert. Finn ut hvordan en tekstforfatter kan hjelpe deg både med SEO og konverterende tekster!

Hvorfor du burde bruke tekstforfatter til nettsiden ✍️

Gjesteinnlegg: Innlegget er skrevet av Mathias Moe i DinTekstforfatter.no. Din Tekstforfatter leverer ofte skreddersydde tekster til nettsider for å øke synlighet i søkemotorer og konvertering.

Fjellvann har brukt Din Tekstforfatter til å levere tekst til våre kunder.

Kan jeg også skrive for dere?

Hva er det du ønsker å oppnå?

Dersom du lar en tekstforfatter skrive tekstinnhold til nettsiden din, vil du først og fremst kunne forvente kvalitetsinnhold. God språklig flyt er viktig når du deler tekster på nettsiden din, enten det er blogginnlegg eller produktbeskrivelser.

En tekstforfatter vil også kunne synliggjøre nettsiden din i Google, og sørge for at en større andel av besøkende på siden din konverterer.

Høy språklig kvalitet

Sliter du med å ordlegge deg, eller føler deg usikker på rettskrivning og grammatikk? Da er en tekstforfatter god å ha. Et tekstbyrå sørger for at tekstene du deler på nettsiden din er velskrevne og uten pinlige skrivefeil. Selv om du føler at du har god kontroll på tekstskriving i det daglige, betyr ikke det at kvaliteten er på topp. Mange har for eksempel innarbeidede skrivefeil de ikke er klar over selv, eller sliter med særskriving.

Engasjerende innhold

Like viktig som språklig kvalitet, er selve innholdet i teksten. For at målgruppen din skal la seg overbevise av innholdet på nettsiden din, må tekstene være engasjerende og interessante.

En tekstforfatter kan for eksempel hjelpe deg med innhold til content marketing eller inbound marketing. Dette bidrar til at potensielle kunder lar seg engasjere av lærerikt og spennende tekstinnhold.

Produktbeskrivelser og kategoritekster på nettsiden din bør også være informative og brukervennlige. Dette øker sjansen for at kunden velger å handle hos nettopp deg!

Hva koster det å lage en nettside og bruke tekstforfatter?
Det er mange variabler, men vi har laget en enkel kalkulator som kan gi deg en god pekepinn.

Til kalkulatoren

SEO – bli mer synlig i Google!

Tekstforfatteren kan også sørge for at nettsiden din blir mer synlig i søkemotorer som Google. Hvordan? Jo, ved hjelp av søkemotoroptimalisering (SEO)! Dette er viktig å ta hensyn til dersom du ønsker mer trafikk til nettsiden din.

SEO-tekst inneholder gjerne relevante søkeord som målgruppen din søker etter når de leter etter produkter du tilbyr. En tekstforfatter sørger for å flette disse søkeordene inn i teksten din på en naturlig måte.

Tekstforfatteren kan også utføre andre SEO-tiltak i tekstene du mottar. Dette kan for eksempel handle om å lage selgende metabeskrivelser og titler. Det er også viktig at teksten har en viss struktur med beskrivende overskrifter og underoverskrifter.

Føles det skummelt å skulle overlate teksten til noen andre?

Enkelte bedrifter foretrekker å skrive tekstene som skal publiseres på nettsiden sin på egen hånd. Dette er forståelig, siden du kanskje stoler mest på deg selv og egne ferdigheter.

Det å overlate innhold til bedriftens nettside til noen andre, kan gjerne virke risikabelt og uklokt. For tekstforfatteren kan da umulig ha nødvendig kunnskap og innsikt i bransjen din?

Selv om du er skeptisk til å få hjelp, er det verdt å gi det et forsøk dersom nettsiden har lav konverteringsrate eller få besøkende. Dette tyder nemlig på at du ikke skriver tekstene på en optimal måte på egen hånd.

Husk også at en tekstforfatter har lang erfaring med å skrive for bedrifter i alle slags bransjer. Vedkommende vil alltid sette seg inn i ditt fagfelt, og gjøre nødvendig research på forhånd. Dermed kan du føle deg trygg på at teksten har godt faglig innhold.

Kommentar fra Fjellvann: Akkurat dette har vi slitt med at mange kunder har tenkt i forkant av et samarbeid med en tekstforfatter. Tilbakemeldingene er dog kun positive. 

Hvordan kan en tekstforfatter ivareta bedriftens personlighet?

Dersom du først overlater tekstskriving til andre, er du kanskje bekymret for at tekstforfatteren ikke ivaretar bedriftens egenart og personlighet.

Tekstforfatteren vil imidlertid alltid sørge for at tekstene tilpasses bedriftens særpreg og merkevare. Vedkommende lar seg gjerne inspirere av nettsiden din og tidligere tekster, slik at bedriftens profil ivaretas.

Intervjuer kan for eksempel også foretas dersom en ønsker et ytterligere dypdykk av tekstforfatteren. Det finnes mange gode teknikker her.

Derfor bør en ikke skrive på egen hånd

Det er fort gjort å se seg blind på egne svakheter. Dette gjelder også når det kommer til skriving. Det er også fort gjort å skrive tekstinnhold til egen nettside på automatikk, uten å legge spesielt mye sjel i arbeidet.

Enten du sliter med formulering, rettskrivning, tegnsetting eller inspirasjon, kan dette resultere i at tekstene ikke når sitt fulle potensial. Tekstinnholdet ditt fremstår kanskje som lite engasjerende for leseren, noe som gjør det vanskelig å formidle et budskap.

De færreste har dessuten kompetansen og tålmodigheten som trengs for å lage SEO-vennlige tekster. Dette handler ikke nødvendigvis om at du er en dårlig forfatter, men at du rett og slett mangler nødvendig kunnskap.

Det er også tidkrevende å skulle lage godt tekstinnhold, noe mange bedriftseiere ikke er forberedt på. Siden du mest sannsynlig har mange andre viktige arbeidsoppgaver å ta hensyn til, er det fort gjort at tekstinnhold nedprioriteres.

Du kan prøve Din Tekstforfatter gratis i dag
Dersom du sliter med lav konverteringsrate og få besøkende på nettstedet til bedriften, er sannsynligvis ikke tekstinnholdet på siden av god nok kvalitet.

En tekstforfatter kan hjelpe deg med skriving, oversettelser og SEO. Slik kan du tiltrekke flere besøkende på siden og samtidig oppnå flere salg.

Det kan kanskje føles skummelt å skulle overlate skrivingen til noen andre. Det er likevel viktig å huske på at en tekstforfatter sørger for at bedriftens sjel og personlighet skinner gjennom i teksten. Forfatteren setter seg også godt inn i ditt fagfelt.

Fjellvann leverer komplette nettsider som også inkluderer innhold, ta kontakt idag.

Flere artikler

Visuell identitet, Nettside

Slik lager du en visuell identitet som matcher bedriften

Les mer

Nettside, Visuell identitet

Derfor er et responsivt design på nettsiden viktig

Les mer

Nettside, Visuell identitet

UX- og UI-design: Hva er forskjellen?

Les mer

Noen av kundene vi har jobbet med

Nor Omega
Maria Mena
Wavemaker
Statens Vegvesen
Entra
Amfi
Safedrive
Telenor Arena
Lifeline Care
Flogas
Eldorado E-sport
Nor Omega
Maria Mena
Wavemaker
Statens Vegvesen
Entra
Amfi
Safedrive
Telenor Arena
Lifeline Care
Flogas
Eldorado E-sport