Hvorfor er webdesign viktig for nettsiden?

Hvordan nettsiden din ser ut og fungerer har mye å si for inntrykket av merkevaren. Dette er bedriftens ansikt utad, og hvis folk opplever nettsiden som useriøs og vanskelig - går de rett ut igjen.

Hvorfor er webdesign viktig for nettsiden?

Viktigheten av webdesign

Webdesign skal hjelpe bedrifter å vise seg frem, og hjelpe de besøkende å finne enkelt frem til riktig informasjon og det de leter etter på nettsiden. Design på nettsiden handler ikke bare om estetikk og funksjon – det spiller en kritisk rolle for bedriftens resultater. Her er hvorfor et godt webdesign er viktig:

 • Et godt førsteinntrykk
  Et godt førsteinntrykk er alltid viktig, spesielt når det gjelder et nettsted. Nettstedet er ofte det første kontaktpunktet for potensielle kunder. Eller så er det her salget gjennomføres. Uansett så vil et profesjonelt og tiltalende design umiddelbart skape tillit og fremme positiv oppfatning av merkevaren din. Noe som kan være med på å øke tillit, merkevare og salg.
 • Brukeropplevelse
  Vi vet alle hvor irriterende det er å ikke finne frem. Godt design handler om mer enn bare hvordan ting ser ut. Det handler også om hvordan ting fungerer. Et nettsted som er enkelt å bruke, navigere gjennom, kjapt og tilgjengelig for alle brukere, for personer med nedsatt funksjonsevne og designet for mobile enheter, – fører til en bedre brukeropplevelse og økt kundetilfredshet.
 • Søkemotoroptimalisering (SEO)
  Designelementer og praksiser påvirker hvordan du publiserer innhold på nettsiden, noe som igjen påvirker hvordan søkemotorer indekserer nettstedet. Et godt webdesign kan være fundamentalt for å ha god synlighet i søkemotorresultatene, som Google og Bing.
 • Konkurransefordel
  Et godt designet nettsted vil skille deg ut fra konkurrentene. Nettsiden kan vise frem deres unike trekk og sikre at du stikker deg ut i mengden. Dette er din nettside og din arena som du bør prioritere. Ved å ha en profesjonell og brukervennlig nettside vil du gjøre valget enklere for de besøkende og bli valgt fremfor konkurrentene.
 • Konsistens og merkevarebygging
  Et konsistent webdesign som reflekterer og forsterker din merkevareidentitet over hele nettstedet bidrar til å bygge en sterk merkevare. Dette gjør din merkevare gjenkjennelig og pålitelig. For eksempel ved å bruke konsekvent et dynamisk design og branding over hele nettstedet, noe som forsterker merkevarens energi og appell.

Les mer om webdesign i vår komplette guide for webdesign i her.

Hvorfor er webdesign viktig for nettsiden?

Vil du pusse opp nettsiden, lage en ny eller få hjelp med design?

Vi lager brukervennlige nettsider for bedrifter og organisasjoner som bryr seg om resultater. Sammen legger vi en solid strategi, med brukeropplevelse i sentrum, lynraske sider og funksjonelt design etter ditt ønske. Les mer om vår tjeneste her.

Nysgjerrig? Se våre tidligere samarbeid her.

Flere artikler

Nettside, Visuell identitet

Derfor er et responsivt design på nettsiden viktig

Les mer

Nettside, Visuell identitet

UX- og UI-design: Hva er forskjellen?

Les mer

Nettside, Visuell identitet

Hvordan sikre at nettsiden er universelt utformet?

Les mer

Noen av kundene vi har jobbet med

Nor Omega
Maria Mena
Wavemaker
Statens Vegvesen
Entra
Amfi
Safedrive
Telenor Arena
Lifeline Care
Flogas
Eldorado E-sport
Nor Omega
Maria Mena
Wavemaker
Statens Vegvesen
Entra
Amfi
Safedrive
Telenor Arena
Lifeline Care
Flogas
Eldorado E-sport