Fagbegrep

Backlink

En backlink er en lenke fra en annen nettside til din egen. Tenk på det som en slags anbefaling eller anerkjennelse fra en annen nettside til din egen. Når en nettside lenker til din side, sender den et signal til søkemotorer om at din side er verdt å besøke. Søkemotorer som Google bruker backlinks som en av flere faktorer for å vurdere kvaliteten og relevansen til en nettside.

La meg gi deg et eksempel for å gjøre det enda tydeligere. Tenk deg at du har en blogg om baking, og du skriver en fantastisk oppskrift på den deiligste sjokoladekaken noensinne. Plutselig kommer en annen bakeriblogg, som er godt kjent og respektert, over oppskriften din og blir begeistret. De bestemmer seg for å linke til oppskriften din fra en av sine egne artikler. Voilà! Du har nettopp fått en backlink.

Denne backlinken fra en anerkjent kilde viser søkemotorer at din oppskrift er verdifull og relevant innenfor bakingssfæren. Så når noen søker etter «deilig sjokoladekake» på Google, kan søkemotoren vise din blogg høyere opp i søkeresultatene fordi den ser at andre respekterte nettsider har anbefalt deg.

Det er viktig å merke seg at ikke alle backlinks er likeverdige. Søkemotorer vurderer også kvaliteten på nettsiden som linker til deg. Hvis en høyautoritetsnettside (som for eksempel NRK) lenker til deg, vil det ha større innvirkning enn om en ny blogg med lav autoritet gjør det. Så det er lurt å fokusere på å skaffe backlinks fra relevante og anerkjente kilder.

For å oppsummere, en backlink er rett og slett en lenke fra en annen nettside til din egen. Det er som en anbefaling som forteller søkemotorer at din side er verdifull og relevant. Og jo flere kvalitetsbacklinks du har, jo større sjanse har du for å bli lagt merke til og rangert høyere i søkemotorresultatene. Så vær aktiv, skap flott innhold og bygg gode relasjoner med andre i ditt felt for å få flere av disse verdifulle backlinkene!

Noen av kundene vi har jobbet med

Nor Omega
Maria Mena
Wavemaker
Statens Vegvesen
Entra
Amfi
Safedrive
Telenor Arena
Lifeline Care
Flogas
Eldorado E-sport
Nor Omega
Maria Mena
Wavemaker
Statens Vegvesen
Entra
Amfi
Safedrive
Telenor Arena
Lifeline Care
Flogas
Eldorado E-sport