Fagbegrep

Hva er grafisk design?

Du har kanskje noen ganger latt deg beundre av en nettside og tenkt “wow!” - Dette betyr at den grafiske designeren har gjort en god jobb.

Grafisk design er en form for visuell kommunikasjon, der grafiske elementer som bilder, ikoner, farger og tekst skal kombineres og tilsammen fortelle en historie eller et uttrykk. Målet med grafisk design er å skape visuelt tiltalende og effektiv kommunikasjon ved hjelp av elementer som farger, former, layout osv. Grafisk design er en profesjon som praktiseres innen markedsføring og reklame, der emballasjedesign, design til bøker, webdesign og mye annet blir produsert.

Hva gjør en grafisk designer?

Grafisk design kan på mange måter sammenlignes med kombinasjonskunst. En stor del av jobben til en grafisk designer er nettopp det å kombinere visuelle elementer, slik at det blir et helhetlig visuelt uttrykk. Valget av disse elementene er avgjørende for at det skal fungere. Som grafisk designer jobber du med å utvikle visuelle budskap tilpasset konsept og målgruppe.

Ønsker du å gi bedriften ett nytt uttrykk? Vi hjelper deg gjerne med å skape en grafisk profil. Les mer om vårt arbeid med design her!

Noen av kundene vi har jobbet med

Nor Omega
Maria Mena
Wavemaker
Statens Vegvesen
Entra
Amfi
Safedrive
Telenor Arena
Lifeline Care
Flogas
Eldorado E-sport
Nor Omega
Maria Mena
Wavemaker
Statens Vegvesen
Entra
Amfi
Safedrive
Telenor Arena
Lifeline Care
Flogas
Eldorado E-sport