Fagbegrep

SSL

Du har kanskje lagt merke til at mange nettsteder starter med "https" i stedet for bare "http". Den lille bokstaven "s" står for "sikkerhet", og det skyldes SSL-sertifikatet! Men hva er egentlig dette mystiske sertifikatet, og hvorfor er det så viktig?

SSL står for Secure Sockets Layer, og det er et digitalt sertifikat som brukes til å opprette en kryptert forbindelse mellom en nettleser og en nettside. Det betyr at når du deler sensitiv informasjon, som passord eller kredittkortdetaljer, blir dataene dine beskyttet og kryptert. Det gjør det mye vanskeligere for noen som prøver å stjele informasjonen din og lese den.

La oss si at du besøker en nettbutikk for å kjøpe noe fint til deg selv. Hvis nettbutikken har et SSL-sertifikat, vil du se et lite hengelås ikon ved siden av nettadressen i nettleseren din. Når du legger inn betalingsinformasjonen din, blir dataene dine kryptert før de sendes til nettbutikken. Det betyr at selv om noen prøver å avlytte eller stjele informasjonen din, vil de ikke kunne lese den på grunn av krypteringen.

Et SSL-sertifikat er også nyttig for å bekrefte at nettsiden du besøker, faktisk tilhører den organisasjonen du tror den gjør. Når en nettside får et SSL-sertifikat, blir det også utført en bakgrunnssjekk for å verifisere at nettsiden eies av den virkelige eieren. Dette hjelper til med å beskytte deg mot svindel eller phishing-forsøk.

Så neste gang du besøker en nettside og lurer på om det er trygt å dele sensitiv informasjon, se etter hengelåsikonet og «https» i nettadressen. Det betyr at nettsiden har et SSL-sertifikat og tar sikkerheten din på alvor. Med SSL-sertifikatet kan du surfe på nettet med litt mer ro i sjelen, vel vitende om at informasjonen din er trygg og beskyttet.

Noen av kundene vi har jobbet med

Nor Omega
Maria Mena
Wavemaker
Statens Vegvesen
Entra
Amfi
Safedrive
Telenor Arena
Lifeline Care
Flogas
Eldorado E-sport
Nor Omega
Maria Mena
Wavemaker
Statens Vegvesen
Entra
Amfi
Safedrive
Telenor Arena
Lifeline Care
Flogas
Eldorado E-sport