Fagbegrep

Hva er tjenestedesign?

Har du noen gang lurt på hva et tjenestedesign er? Her er en liten introduksjon til hva tjenestedesign er og hva det brukes til!

Tjenestedesign kan defineres som å utvikle og optimalisere design for å nå menneskers faktiske behov, ved å skape nye tjenester, samtidig forbedre eksisterende tjenester til bedriften. Det sentrale målet er å plassere brukerne i sentrum av designprosessen, og gjennom grundig planlegging og organisering utvikle tjenester som skaper gode brukeropplevelser. Samtidig kan tjenestedesign bidra til å effektivisere og forbedre interne prosesser for bedrifter, som vil gi økt effektivitet.

Hvorfor bruke tjenestedesign?
Å utvikle tjenestedesign for din bedrift kan gi gode fordeler, her er noen av dem:

  • Ved å utarbeide et tjenestedesign kan det skape bedre interne prosesser for bedriften din. Dette vil kunne øke effektiviteten og produktiviteten innad i bedriften.
  • Et solid tjenestedesign kan videre skape et positivt omdømme og er et godt grunnlag for videre merkevarebygging for bedriften.
  • Brukerne vil være i sentrum, der brukere vil føle seg ivaretatt og verdsatt, og det vil videre kunne øke kunders tillit og lojaliteten.
  • Et godt utarbeidet tjenestedesign vil også forbedre brukeropplevelsene for kundene. Sikrer at kundene opplever tjeneste på en positiv måte.

Oppsummering
Formålet med tjenestedesign er å skape gode brukeropplevelser for kunder og effektivisere søkeprosessen. Det er en vinn-vinn-situasjon for både kunder og bedrifter.

Noen av kundene vi har jobbet med

Nor Omega
Maria Mena
Wavemaker
Statens Vegvesen
Entra
Amfi
Safedrive
Telenor Arena
Lifeline Care
Flogas
Eldorado E-sport
Nor Omega
Maria Mena
Wavemaker
Statens Vegvesen
Entra
Amfi
Safedrive
Telenor Arena
Lifeline Care
Flogas
Eldorado E-sport