Derfor er et responsivt design på nettsiden viktig

Har du en responsiv nettside som tilpasser seg ulike flater? I dagens mobile verden er et responsivt design avgjørende for å sikre en god brukeropplevelse på tvers av enheter som PC, mobil og nettbrett. Les videre for å se om din nettside har et responsivt design.

Derfor er et responsivt design på nettsiden viktig

Hva er et responsivt design?

Et responsivt design er enkelt forklart at innholdet på nettsiden din skal automatisk tilpasses ulike flater, slik som PC, mobil eller nettbrett. Designet må være utformet på en måte slik at det vil justere seg best mulig etter skjermstørrelse og type enhet. Dette sikrer at brukeropplevelsen av nettsiden er like god uavhengig om brukeren benytter mobil eller en PC.

Hvorfor er det viktig med et responsivt design?

I dag bruker de fleste av oss mobilen til å finne informasjonen vi trenger. Forventningene til forbrukere har forandret seg, og de fleste forventer at tjenester tilpasses etter den digitale flaten. Det er viktig med responsivt design på nettsiden fordi:

  • Brukeropplevelsen: Et responsivt design er med på å sikre en god brukeropplevelse på tvers av ulike flater. Dette skaper en sømløs opplevelse for alle brukere, uavhengig av hvor de er i kundereisen.
  • Digitale flater: Ettersom de fleste i dag bruker mobil, er det viktig med et brukervennlig design. På mobil er det fint å eliminere elementer som ikke er nødvendig, og skape et bedre responsivt design.
  • Navigasjon: Det minimerer antall trinn for brukeren, ved å prioritere det som er viktigst for de ulike flatene

Selv om et responsivt design skal være tilpasset enheten, må nettsiden også oppfylle kravene for universell utforming. Vi har derfor laget en sjekkliste for deg som vil sikre at nettsiden er universelt utformet.

Derfor er et responsivt design på nettsiden viktig

Hvordan sjekke om nettsiden er responsiv?

For å sjekke om nettsiden din er responsiv for ulike enheter, kan du enkelt utføre en test. Ved å justere størrelsen på nettleservinduet ditt, for den aktuelle siden, kan du se om innholdet tilpasser seg. Her er det lurt å vurdere elementer som bilder, bokser, knapper, figurer og skriftstørrelse, for å se at dette blir tilpasset og forblir brukervennlig på siden.

Vil du vite mer?

Responsivt design er en nødvendighet i dagens digitale verden. Ved å implementere dette på nettsiden din sikrer du brukere en god opplevelse av tjenesten, noe som igjen kan føre til økt trafikk og salg. Derfor bør du begynne med det i dag og se forskjellen det kan utgjøre!

Har du noen andre spørsmål om nettside? Kontakt oss her for en prat!

Flere artikler

Visuell identitet, Nettside

Slik lager du en visuell identitet som matcher bedriften

Les mer

Nettside, Visuell identitet

UX- og UI-design: Hva er forskjellen?

Les mer

Nettside, Visuell identitet

Hvordan sikre at nettsiden er universelt utformet?

Les mer

Noen av kundene vi har jobbet med

Nor Omega
Maria Mena
Wavemaker
Statens Vegvesen
Entra
Amfi
Safedrive
Telenor Arena
Lifeline Care
Flogas
Eldorado E-sport
Nor Omega
Maria Mena
Wavemaker
Statens Vegvesen
Entra
Amfi
Safedrive
Telenor Arena
Lifeline Care
Flogas
Eldorado E-sport