Fagbegrep

Hva er CSS?

Vi liker å være brutalt ærlige, og er du nødt til å søke opp “Hva er CSS?” så er det ikke helt sikkert du egentlig trenger å vite det. Men for å hoppe til poenget er det noe så “enkelt” som en type kode som er med på å styre hvordan digitale elementer, som oftest på nettsider, skal se ut rent visuelt.

Hva er CSS? – Den litt mer vennlige utgaven

Nå som vi er ferdige med å være overdådige design- og utviklerklyser, så kan vi ta på oss den litt mer joviale og hjelpsomme hatten og forklare deg på en litt mindre freidig måte hva CSS egentlig er. Påstandene nedenfor om CSS oppsummerer det:

  • CSS står for “Cascading Style Sheets” og som vi har nevnt så handler det om hvordan noe skal se ut rent visuelt.
    Metaforisk kan vi se på HTML, som du kanskje også har støtt på, som skjelettet, Javascript og PHP som muskler, sener osv. mens CSS er hvordan denne personen ser ut.
  • CSS er en av de ganske enkle “kodene” å lese, fordi det ofte, men ikke alltid er logiske termer som skrives ut. F.eks “background-color: white;” gjør overraskende nok bakgrunnen på HTML elementet du sikter på hvit.
  • CSS brukes av webutviklere når de skal implementere et design på en nettside, eller gjøre justeringer til hvordan noe skal se ut.
  • CSS kan styre ting som farger, størrelser, skygger, rammer, skrifttype for å nevne kanskje 0.1% av alle mulighetene.

Noen av kundene vi har jobbet med

Nor Omega
Maria Mena
Wavemaker
Statens Vegvesen
Entra
Amfi
Safedrive
Telenor Arena
Lifeline Care
Flogas
Eldorado E-sport
Nor Omega
Maria Mena
Wavemaker
Statens Vegvesen
Entra
Amfi
Safedrive
Telenor Arena
Lifeline Care
Flogas
Eldorado E-sport