Fagbegrep

IP Adresse

IP står for "Internet Protocol," og en IP-adresse er en unik identifikator som tildeles enheter koblet til et datanettverk, som for eksempel internett. Du kan tenke på det som en slags adresse for enheten din på nettet.

Du har kanskje sett at IP-adresser består av tall og punktum. De kan se litt uforståelige ut ved første øyekast, men de er egentlig veldig nyttige. La meg gi deg et eksempel for å gjøre det enklere å forstå:

La oss si at du er ute etter å sende en pakke til en venn. Du trenger å vite den nøyaktige adressen til denne personen for at pakken skal komme fram til riktig sted. På samme måte fungerer en IP-adresse. Når du ønsker å sende eller motta data over internett, må du vite IP-adressen til den enheten du ønsker å kommunisere med.

For eksempel kan IP-adressen til en nettside være noe som «192.0.2.100». Når du skriver inn denne adressen i nettleseren din, blir forespørselen din sendt til den spesifikke nettsiden. På samme måte får du svar tilbake fra nettsiden du besøker.

En IP-adresse kan være dynamisk eller statisk. En dynamisk IP-adresse tildeles midlertidig en tjenesteleverandør hver gang du kobler deg til internett. Det betyr at hver gang du slår på enheten din, får du en ny IP-adresse. På den annen side er en statisk IP-adresse fast og forblir den samme over tid. Den brukes ofte av bedrifter som trenger en pålitelig og konstant tilkobling.

Kort oppsummert kan vi si at en IP-adresse ganske enkelt er en unik identifikator som brukes til å finne enheter på internett.

Noen av kundene vi har jobbet med

Nor Omega
Maria Mena
Wavemaker
Statens Vegvesen
Entra
Amfi
Safedrive
Telenor Arena
Lifeline Care
Flogas
Eldorado E-sport
Nor Omega
Maria Mena
Wavemaker
Statens Vegvesen
Entra
Amfi
Safedrive
Telenor Arena
Lifeline Care
Flogas
Eldorado E-sport