Fagbegrep

Hva er konvertering?

Har du noen gang lurt på hva folk mener når de snakker om "konvertering" eller "konverteringsrate"? Isåfall er du på rett sted. La meg bryte det ned for deg!

Konvertering
Konvertering handler helt enkelt om å få folk til å utføre en ønsket handling. Dette kan være alt fra å kjøpe et produkt, abonnere på et nyhetsbrev, laste ned en app, eller fylle ut et skjema. Når en besøkende på nettstedet ditt går fra å bare se seg rundt til å faktisk gjøre noe av dette, har de konvertert!

Konverteringsrate
Konverteringsraten er prosentandelen av mennesker som faktisk utfører den ønskede handlingen i forhold til antall personer som besøkte nettstedet ditt. Hvis for eksempel 100 personer besøker nettbutikken din, og 5 av dem kjøper noe, er konverteringsraten din 5%. Målet er alltid å øke denne raten, da det betyr at du får mer ut av hver besøkende som kommer innom.

Eksempel på konvertering
La oss si at du driver en nettbutikk som selger skjønnhetsprodukter. Når en besøkende lander på nettstedet ditt, vil du selvfølgelig at de skal kjøpe noe. Hvis den besøkende faktisk legger en eller flere produkter i handlekurven sin og fullfører kjøpet, har de konvertert. Og jo flere besøkende som konverterer på denne måten, desto høyere blir konverteringsraten din!

Så neste gang noen nevner konvertering eller konverteringsrate, kan du nikke klokt og vite at det handler om å få folk til å utføre ønskede handlinger på nettstedet ditt.

Noen av kundene vi har jobbet med

Nor Omega
Maria Mena
Wavemaker
Statens Vegvesen
Entra
Amfi
Safedrive
Telenor Arena
Lifeline Care
Flogas
Eldorado E-sport
Nor Omega
Maria Mena
Wavemaker
Statens Vegvesen
Entra
Amfi
Safedrive
Telenor Arena
Lifeline Care
Flogas
Eldorado E-sport