Hva er WordPress, og hvorfor bør du bruke det?

WordPress er et svært praktisk og allsidig verktøy, om du planlegger å lage en ny nettside eller nettbutikk. Men hvorfor bør du velge akkurat denne CMS-plattformen? Vi gir deg en introduksjon til WordPress og hvordan det fungerer.

Hva er WordPress, og hvorfor bør du bruke det?

Hva er WordPress? 

WordPress, som ble lansert i 2003, var opprinnelig tiltenkt som et system for å skrive blogg. I dag er det et populært og omfattende open-source CMS (publiseringsverktøy), hvor det er mulig å bygge, styre og vedlikeholde et nettsted. En av de store fordelene med WordPress er at du ikke trenger å være en ekspert i programmering – selv om det alltid er nyttig å ha grunnleggende ferdigheter!

Hva brukes WordPress til?

Wordpress er en gratis og effektiv måte å sette opp og administrere personlige nettsider på. Det er et kraftig og allsidig verktøy som tilbyr et bredt spekter av funksjoner og muligheter. Alt fra å skrive innlegg, opprette undersider og kategorier, til å lage nettbutikk. WordPress kan brukes til en rekke formål som blogg, portefølje, nettbutikk, forum og bedriftsnettside.

Hvorfor bruke WordPress til å lage nettside?

Med et bredt utvalg av tilpasningsmuligheter, gir WordPress deg friheten til å skreddersy akkurat den nettsiden du ønsker. Du kan velge mellom flere ulike temaer, plugins og oppsett som passer deg. I tillegg er plattformen kjent for sin brukervennlighet; med et intuitivt grensesnitt er det enkelt å legge til, oppdatere og administrere innhold på nettsiden din – selv for de uten erfaring innen webutvikling. Med Wordpress kan du skape en nettside selv uten store mengder ressurser og tid.

Les også: “Kan WordPress brukes til profesjonelle hjemmesider?

Hvordan fungerer WordPress?

Oppsettet til WordPress er oversiktlig og designet for å gi deg et brukervennlig grensesnitt, som gjør det enkelt å holde oversikt og administrere innholdet på nettstedet ditt. La oss ta en kjapp titt på hvordan du kommer i gang:

  1. Installasjon: Start med å registrere et domene og skaffe deg et webhotell. Deretter installerer du programvaren på serveren din, enten manuelt eller ved hjelp av verktøy.
  2. Valg av tema: Deretter velger du tema, som er med på å definere utseende til nettsiden din. I WordPress har du muligheten til å velge et ferdiglaget tema eller skape ditt eget. Du kan endre på temaet når som helst, og tilpasse det slik du ønsker. Du kan også samarbeide med et byrå, som oss, og få laget et eget skreddersydd tema tilpasset dine spesifikke behov, funksjoner og visuelle stil.
  3. Installering av plugins: Når du har funnet et tema kan du legge til relevante utvidelser (plugins), for å tilpasse og forbedre funksjonaliteten til nettstedet. Det finnes utrolig mange utvidelser i WordPress både gratis og betalte.
  4. Legge inn og publisere innhold: Etter at temaet og eventuelle plugins er på plass, fyller du nettsiden med innhold. Dette inkluderer alt av sider, innlegg, bilder, video og mer. Når det er klart, kan det publiseres på nettsiden.
  5. Vedlikehold av nettsiden: På lik linje med andre nettsider krever WordPress vedlikehold for optimal ytelse. Hold nettsiden oppdatert og optimalisert ved å oppdatere utvidelser, temaer og overvåke ytelsen.

Hvorfor velge WordPress som CMS?

WordPress blir hver dag valgt av flere brukere verden over – og det med god grunn. Som CMS finnes det flere fordeler ved å bruke WordPress, sammenlignet med andre plattformer som Sanity, Umbraco, Webflow og Craft. La oss ta en titt på noen av de viktigste fordelene:

  • Pris – WordPress er et gratis publiseringsverktøy, men noen enkelte temaer og plugins inngår ikke i gratisversjonen. Disse er du nødt til å kjøpe om det er ønskelig.
  • Sikkerhet – Sikkerheten til WordPress blir stadig bedre, med utviklere som kontinuerlig utvikler plattformen.
  • Eierskap – Ved å sette opp en nettside i WordPress, får du 100% eierskap til din egen nettside.
  • SEO-vennlig – En av fordelene med WordPress er at det har flere plugins og funksjoner rettet mot søkeoptimalisering. Dette gjør at du kan SEO optimalisere innholdet på nettsiden din.
  • Brukervennlig design – Sammenlignet med andre CMS-er har WordPress et brukervennlig design, som gjør det enkelt å administrere nettsiden. Det er et intuitivt og oversiktlig grensesnitt.

Har du spørsmål om å bruke WordPress til din neste nettside? Vi hjelper deg gjerne med å skape din drømmeside!

Flere artikler

Wordpress

WordPress temaer: Hva bør du velge?

Les mer

Wordpress

5 verdifulle WordPress plugins for din nettside

Les mer

Nettside, Guider, Verktøy, Webflow, Wordpress

Hvilket CMS skal jeg velge? 💻

Les mer

Noen av kundene vi har jobbet med

Nor Omega
Maria Mena
Wavemaker
Statens Vegvesen
Entra
Amfi
Safedrive
Telenor Arena
Lifeline Care
Flogas
Eldorado E-sport
Nor Omega
Maria Mena
Wavemaker
Statens Vegvesen
Entra
Amfi
Safedrive
Telenor Arena
Lifeline Care
Flogas
Eldorado E-sport